Grants Transplantatie Researchfonds feestelijk uitgereikt

Begin januari werd bekend dat Maureen Werner-Paap, Marco van Londen en Vincent van Suylen een grant hebben gewonnen van het UMCG Transplantatie Researchfonds. Op 6 februari jl. werden de prijzen feestelijk uitgereikt in Het Koetshuis.

Voorzitter Bouke Hepkema noemt het dubbel feest. Enerzijds omdat het researchfonds dit jaar eigenlijk voor het eerst voldoende middelen heeft om drie mooie prijzen te kunnen uitreiken. Anderzijds voor de drie winnaars, die met deze grant van 5000 euro een nieuwe impuls aan hun onderzoek kunnen geven.
Hepkema reikt samen met Marion Siebelink de prijzen uit: de grant verbeeld in een mooi certificaat en uiteraard een bloemetje. Wegens afwezigheid van Marco van Londen neemt zijn onderzoeksbegeleider Stefan Berger de honneurs waar.

Werner, Van Suylen en Berger (namens Van Londen) vertellen in het kort de strekking van het onderzoek. Werner over haar onderzoek naar bloedstelping bij patiënten met een leverziekte, Van Suylen over zijn onderzoek naar subnormotherme ex-situ preservatie van afgewezen humane donorharten en Berger over het onderzoek van Van Londen naar het effect van nierdonatie op de vaatwandstijfheid.
En vanzelfsprekend beloven de onderzoekers het researchfonds op de hoogte te houden van hun bevindingen!

V.l.n.r. Van Suylen, Werner en Berger (namens Van Londen) in de bloemetjes gezet