Nazorg na transplantatie

Een nieuw orgaan (nier, lever, of een ander donororgaan) kan een leven behoorlijk veranderen. Ten goede, want de kwaliteit van leven kan aanzienlijk verbeteren! Daarvoor is goede nazorg van groot belang.  Een belangrijk thema bij nazorg is: leefstijl. Tegelijkertijd wordt er onderzoek gedaan naar het effect van nazorg.
“Deze mensen vinden het vaak al een grote winst dat ze bijvoorbeeld zelf naar de supermarkt kunnen lopen of fietsen.”​
Zorgen dat iemand na een transplantatie zo gezond mogelijk verder kan leven. Patiënten met een of meerdere donororganen gerichte nazorg bieden, waarmee comorbiditeit, het stapelen van bijwerkingen of aandoeningen, verminderd kan worden. Tegelijkertijd wordt er innovatief onderzoek gedaan naar het effect van nazorg voor een optimale kwaliteit van leven van mensen met een donororgaan.

“Transplantatiepatiënten leven naar het moment van de transplantatie toe. Daarna is er pas weer ruimte voor het stellen van nieuwe doelen”, zegt fysiotherapeut en bewegingswetenschapper Gerda Reinsma. Het belang van een actieve en gezonde leefstijl van de patiënt is groot evenals een multidisciplinaire benadering. Dit laatste draagt bij aan het bereiken van die nieuwe doelen. Een revalidatieprogramma doet daar voor patiënten nog een schepje bovenop.

Door mee te doen met de 4Mijl of 4Mijl4You draag je bij aan realisatie van een innovatief revalidatieprogramma.
Niet mee doen maar wel steunen?
1. Doneer direct voor ons uniek project.
2. Bestel het unieke polsbandje.
3. Start een geld inzamelactie.