UMCG Transplantatiefonds blij met gift 3000 euro

V.l.n.r. Aat van den Berg, Mark Meerdink, Alien van den Bosch-Pleijter en man, Ger Sieders, Frans Cuperus

Het UMCG Transplantatiefonds heeft een cheque van € 3000,- uit handen ontvangen van mevrouw Alien van den Bosch-Pleijter. Het bedrijf waar haar man werkt, Chemiebedrijf Van Werven, geeft elk jaar aan goede doelen in plaats van relatiegeschenken.

In september 2019 heeft Alien een succesvolle levertransplantatie gehad in het UMCG. “Na een ziekenhuisopname van vijf maanden was er wonder boven wonder een donorlever beschikbaar. De transplantatie gaf mij het leven terug” aldus Alien. Om met verder onderzoek meer mensen in de toekomst te kunnen helpen, hebben zij en haar man het UMCG Transplantatiefonds als goede doel voorgesteld.

Chemiebedrijf Van Werven infra & recycling in Oldebroek wil dit doel graag ondersteunen: “Met dit geldbedrag ondersteunen we de prachtige activiteiten die het Transplantatiefonds van het UMCG verricht.” Namens de directie en medewerkers heel veel succes gewenst!

Het UMCG Transplantatiefonds draagt bij aan nieuwe behandelmethodes, het zo gezond mogelijk ouder worden en het welbevinden van transplantatiepatiënten en patienten op de wachtlijst. Om dit mogelijk te maken is vernieuwend onderzoek op het gebied van donatie en transplantatie essentieel.

Overhandiging cheque: V.l.n.r. Mark Meerdink, Alien van den Bosch-Pleijter en man